Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

To πράγμα αγριεύει. Ετοιμάζει αιματοκύλισμα η Συμμορία Παπανδρέου;

http://news247.gr/ellada/politiki/o_pagkalos_ta_tanks_kai_h_epistrofh_sth_draxmh.1126895.html

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Πέρσι ο Τανκς Τέλογλου καλούσε απ' το protagon τον φον Παπανδρέου να βγάλει τα τανκς, πριν μια δυο βδομάδες, ο Μητσοτάκουλας μας "νουθετούσε" από το σώου του Papachelas "ας υπάρξουν και νεκροί (αν είναι να τελειώσουμε την μπάζα του Μνημονίου)!!!
Όλοι ξέρουμε ότι ο Στρατός κάνει συνεχώς ασκήσεις επίθεσης σε πόλη ("καταστολής πλήθους" το λένε οι σημερινοί Ναζί). Κι ο Γιωργάκης πριν λιγότερο από ένα μήνα παρήγγειλε 1000 Μ1 Abrahms τανκς (αυτά που το κανόνι τους έχει ακρίβεια ελεύθερου σκοπευτή, κι ούτε Ελλάδα, ούτε Τουρκία έχουν ακόμη)
Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (και "φίλοι") ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ;;;;;;
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Τελευταία μας Ευκαιρία πριν την Ολική Καταστροφή του Μνημονίου 2


Δεν φτάνει μόνο η οργή. Δεν φτάνει μόνο ο ενθουσιασμός. Η Συμμορία με χαρά βλέπει ν' αρχίζουν "τα μπάνια του λαού". Είμαστε σε αδιέξοδο. Το μόνο που πετύχαμε ως τώρα ήταν να αντιληφθούν την πραγματικότητα πολλοί, αλλά όχι αρκετοί. Μήπως πρέπει να το αρχίσουμε απ' την αρχή; Μας παίρνει τώρα να κάνουμε πίσω; Μόνη λύση να συνεχίσουμε.
Ας πάμε στις Πλατείες κι ας μαζευτούμε όσοι συμφωνούμε σε μια κοινή πλατφόρμα. Με το να πελαγοδρομούμε σε ελάσσονα ζητήματα αυτές τις 26  μέρες, ξεχάσαμε ότι το δάσος καίγεται. Και πλέον καιγόμαστε ("Χεσοπρόθεσμο")

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1. Όχι σε "λογικές" Μνημονίου, στάση πληρωμών προς τοκογλύφους και διαπραγμάτευση του "Χρέους" από μηδενική βάση. Το έκαναν Αργεντινή και Ισλανδία και σώθηκαν. Αν ξινίσει η ΕΕ, έξω απ' την ΕΕ. Δεν υπάρχει λόγος να θυσιαστούμε για ανύπαρκτα "ευρωπαϊκά ιδεώδη", ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
2. Όχι στο ξεπούλημα-χάρισμα στρατηγικών αγαθών (νερό-ενέργεια-υποδομές) και επικίνδυνων υλικών όπως ο τζόγος (ΟΠΑΠ)
3. Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει δημοψηφίσματα που προκαλούν οι Πολίτες, με πιθανό ερώτημα και διάλυσης της Βουλής, ώστε να ανακαλούνται οι εκλεγμένοι όταν προδίδουν. 
4. Για όλα τ' άλλα, από τον καπιταλισμό ως την καρέτα-καρέτα, ας αποφασίσει ο Λαός δημοκρατικά, στα πλαίσια του δημοκρατικού Συντάγματος, που ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.

ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Με πυρήνα την κάθε Πλατεία. Και οργανωτικό Συνέδριο το συντομότερο δυνατό.
Ή ας περιμένουμε να μας φάνε ζωντανούς οι κανίβαλοι των Παπανδρέου-Σαμαρά και Σία.

Η "Σπίθα" δεν δούλεψε, το κόμμα του Δημαρά δεν τράβηξε, αλλά κανείς δεν περίμενε να τραβήξουν. Η προσπάθεια του Καζάκη τώρα τρέχει, αλλά θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για να γίνει ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ πρόταση, ΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ (που είναι το ζητούμενο)

Μερικές Σκέψεις μου για το Νέο Σύνταγμα

Κατ’  αρχήν να δηλώσω ότι στο παρακάτω κείμενο εκφράζω προσωπικές μου απόψεις, και όχι δεσμεύσεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) του οποίου είμαι μέλος. Το ΕΠΑΜ δεν έχει ούτε δύο μήνες ζωής, οπότε είναι πολύ νωρίς για να έχει ολοκληρωμένη πρόταση για το Νέο Σύνταγμα, αν κι οι βασικές κατευθύνσεις του για αυτό, περιγράφονται στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Ελπίζω, με αυτό το κείμενο, να συμβάλλω στη σχετική ζύμωση.
   Κατά δεύτερο, φρονώ πως το Νέο Σύνταγμα δεν μπορεί να «γεννηθεί» μέσα από τις διαδικασίες του ισχύοντος Συντάγματος (της Β΄Δημοκρατίας ή Μεταπολίτευσης). Κι αυτό γιατί πρώτο, θεωρώ πως η συνταγματική Τάξη της Β΄ Δημοκρατίας έχει ήδη καταλυθεί από την de facto Κυβέρνηση, και δεύτερο η λεγόμενη Μεταπολίτευση συσσώρευσε αρκετά δεινά στην Ελλάδα και τους Πολίτες της και πρέπει να λάβει τέλος, με ένα ριζικά διαφορετικό Σύνταγμα. Η θεσμοθέτηση του Νέου Συντάγματος, κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να γίνει μετά από Δημοψήφισμα που θα το επιτρέψει (το μόνο σημείο που, πλέον, συμφωνώ με την Ντόρα Μπακογιάννη), μετά από Λαϊκή Διαβούλευση, όπως συμβαίνει τώρα στην Ισλανδία, ψήφισή του από τη Συντακτική Βουλή (την οποία θα καλέσει το παραπάνω Δημοψήφισμα) και κύρωσή  του με τελικό Δημοψήφισμα από το Λαό.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 1. Το Ελληνικό Κράτος εγγυάται σε όλους τους Πολίτες του κατώτατο επίπεδο διαβίωσης, που συγκεκριμενοποιείται με Νόμο, και περιλαμβάνει ελάχιστη ποσότητα τροφής, στέγαση, περίθαλψη και υπηρεσίες Προληπτικής - Θεραπευτικής Ιατρικής, Παιδείας και Ενημέρωσης.
2.  Όλες οι εκλογικές περιφέρειες είναι μονοεδρικές και η εκλογή Βουλευτή γίνεται από τον πρώτο γύρο. Εκλέγεται ο πρώτος υποψήφιος, του πρώτου ψηφοδελτίου (σχετική πλειοψηφία). Ισχύει μονοσταυρία, και οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο μπορούν να είναι μέχρι 4. Οι εκλογές γίνονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, εκτός αν έχουν παραιτηθεί ή κωλύονται ο Βουλευτής κι όλοι οι επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιό του, οπότε γίνεται επαναληπτική εκλογή στη συγκεκριμένη περιφέρεια, κι όποιος εκλεγεί έχει θητεία ίση με όση απομένει στην υπόλοιπη Βουλή.
Σημ.  Ετσι οι Βουλευτές θα έχουν άμεση προσωπική επαφή με τους εκλογείς τους, και θα περιοριστεί το πολιτικό χρήμα.
3.  Βουλευτικές εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια. Νωρίτερα μπορεί να γίνουν μόνο αν διαλυθεί η Βουλή κατόπιν σχετικού Δημοψηφίσματος.
4.  Ο Πρόεδρος (της Δημοκρατίας) εκλέγεται άμεσα από το εκλογικό Σώμα, και έχει 5ετή θητεία, εκτός αν παραιτηθεί ή παύσει η θητεία του μετά από σχετικό Δημοψήφισμα. Σε περίπτωση οριστικού του κωλύμματος, για το οποίο θα γνωματεύει το Ανώτατο Δικαστήριο αιτιολογημένα, προσωρινός Πρόεδρος και μέχρι 2 μήνες είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, μέχρι να γίνουν νέες προεδρικές εκλογές. Πρόεδρος εκλέγεται, με καθολική ψηφοφορία, όποιος υποψήφιος συγκεντρώσει 50% των έγκυρων ψήφων +1. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει αυτές τις ψήφους, η εκλογή επαναλαμβάνεται μια εβδομάδα μετά, με υποψηφίους τους δύο πρώτους.
5.  Ο Πρόεδρος μπορεί να ζητήσει οποτεδήποτε δημοψήφισμα, με οποιοδήποτε ερώτημα κριθεί συνταγματικό από το ΑΣΔ, καθώς και με το ερώτημα διάλυσης της Βουλής. Η συνταγματικότητα των ερωτημάτων προς Δημοψήφισμα του Προέδρου κρίνεται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο, κι αν αυτό την αρνηθεί, κι ο Πρόεδρος επιμένει, η συνταγματικότητα του ερωτήματος παραπέμπεται σε ειδικό Δημοψήφισμα. Για διάλυση της Βουλής ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί του άρθρου 5. Για τα υπόλοιπα θέματα, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ζητάει δεύτερη φορά  Δημοψήφισμα, στο διάστημα μιας θητείας του
6.  Δημοψήφισμα προκαλείται μετά από αίτημα 200.000 πολιτών, ή αίτημα του 1/3 των Βουλευτών.  Όλα τα Δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά για τη Βουλή, τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, και οι διατάξεις τους αναστέλλονται μόνο με Δημοψήφισμα, και θέμα τους μπορεί να είναι η διάλυση της Βουλής, η έκπτωση του Προέδρου, και του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου (ΑΣΔ), όπως λεπτομερειακά αναφέρεται στο άρθρο 7. Η συνταγματικότητα των ερωτημάτων τίθεται στην κρίση Προέδρου, Βουλής και ΑΣΔ, και επί μη ομοφωνίας των τριών οργάνων το ερώτημα συνταγματικότητας παραπέμπεται σε σχετικό Δημοψήφισμα. Δεν τίθεται ερώτημα αντισυνταγματικότητας σε ερώτημα Δημοψηφίσματος σχετικό με την έκπτωση του Προέδρου, και τη διάλυση της Βουλής ή του ΑΣΔ. Δημοψήφισμα με το ίδιο ερώτημα μπορεί να γίνει μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 7.
7.  Μπορεί να προκηρυχτεί δημοψήφισμα με το ερώτημα διάλυσης της Βουλής, ή έκπτωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου. Τέτοιο Δημοψήφισμα μπορεί να επαναληφθεί δεύτερη φορά στην ίδια θητεία (Βουλής, Προέδρου ή ΑΣΔ), με 400.000 υπογραφές Πολιτών και 6 τουλάχιστον μήνες μετά, και τρίτη φορά με 800.000 υπογραφές Πολιτών, ένα χρόνο μετά τη δεύτερη.
Σημ. Αν ίσχυε αυτό, τώρα δεν θα μας διέλυαν με τα Μνημόνια και τη Λεληλασία του Εθνικού Πλούτου. Έτσι η κάθε Κυβέρνηση, Βουλή και Πρόεδρος Δημ. θα φροντίζουν να έχουν μαζί τους τουλάχιστον την απόλυτη πλειοψηφία των εκλογέων. Με τους περιορισμούς 6μήνου και έτους, περιορίζεται η δυνατότητα κατάχρησης  αυτού του δικαιώματος.
8.  Θέμα Δημοψηφίσματος μπορεί να είναι οποιοδήποτε, εφόσον το Ανώτατο    Δικαστήριο, η Βουλή και ο Πρόεδρος θα κρίνουν θετικά τη συνταγματικότητά των ερωτημάτων. Σε μη ομοφωνία των τριών αυτών οργάνων, το ερώτημα της συνταγματικότητας θα παραπέμπεται σε δημοψήφισμα.
9.  Απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά Βουλευτών, μελών της Κυβέρνησης και ΑΣΔ και του Προέδρου. Μικτή επιτροπή Βουλής και Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ελέγχει όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν, κάθε χρόνο
10.  Τα μέλη του ΑΣΔ εκλέγονται με Πανελλήνια ψηφοφορία. Υποψήφιοι μπορεί να είναι ανώτεροι δικαστικοί με 10ετή τουλάχιστον πείρα σε ανώτερη θέση. Το ΑΣΔ θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Στο ενδιάμεσο, μέλη του μπορούν να ανακληθούν από το εκλογικό Σώμα με βάση Νόμο που θα ψηφιστεί.
11. Από το επίπεδο του Πρωτοδίκη και πάνω, όλες οι θέσεις δικαστικών είναι αιρετές, με τοπικές εκλογές. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όλοι οι πιστοποιημένοι νομομαθείς. Για κακουργήματα και αστικά θέματα άνω του ισοδύναμου σημερινών 100.000 ευρώ, απόφαση θα λαμβάνεται από σώμα Ενόρκων (με κλήρωση από όλους τους Πολίτες) κι ο Δικαστής απλά θα προεδρεύει στη διαδικασία και θα συμβουλεύει σε θέματα νομμιμότητας τους Ενόρκους, όπως στο αγγλοσαξωνικό μοντέλο. Κάθε αιρετός Δικαστικός θα είναι ανακλητός, μετά από ψηφοφορία που θα διεξάγεται στην περιφέρειά της ευθύνης του, μετά από γραπτό αίτημα του 10% των εγγεγραμμένων εκλογέων αυτής.
12.  Τη Νομοθετική εξουσία ασκεί η Βουλή και ο Πρόεδρος Δημ. Ο Πρόεδρος μπορεί να επιστρέφει Νόμο στη Βουλή ζητώντας πλειοψηφία 2/3. Στη συνέχεια κι αν συνεχίζει να διαφωνεί θα μπορεί να ζητήσει δημοψήφισμα για το σχετικό νόμο όπως στο άρθρο 4. Αν ο Νόμος ψηφιστεί στο δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ξαναζητήσει σχετικό δημοψήφισμα, στη διάρκεια μιας θητείας του.
13.  Ο Πρόεδρος νομοθετεί, όπως στο άρθρο 12, και εκπροσωπεί διεθνώς τη Χώρα. Διορίζει τον Υπουργό Εξωτερικών, αλλά αυτός ο διορισμός πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή. Διορίζει τυπικά Πρωθυπουργό, τον προτεινόμενο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο οποίος διορίζει τους Υπουργούς εκτός των Εξωτερικών.
14.  Η Εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον Πρόεδρο, όπως στο άρθρο 13, και την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση πρέπει να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.
15. Το Σύνταγμα και κάθε τροποποίησή του ψηφίζονται από τη Βουλή με πλειοψηφία 2/3, και, κυρώνονται μόνο μετά από δύο Δημοψηφίσματα, με απόσταση 2-3 χρόνων μεταξύ τους. Εξαίρεση αποτελούν τα άρθρα 1, 6 και 15, που δεν τροποποιούνται, ούτε καταργούνται.
16.  Απαγορεύεται στην Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο να προβούν σε δανεισμό από δανειοδότη εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά από Δημοψήφισμα.

 

24/8/2011
Κωστής Βεζδρεβάνης
Γιατρός-Ουρολόγος, Ηγουμενίτσα
Μέλος του ΕΠΑΜ

Εμείς και το Ευρώ


Κεντρικό ζήτημα για τη Χώρα είναι η νομισματική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για την έξοδό μας από την τεχνητή «Κρίση». Και η διαχείριση του «Χρέους». Τις απόψεις μου ποτέ δεν τις έκρυψα, δεν θα ήθελα  να προκαταλάβω κανέναν, νομίζω όμως ότι πρέπει να συζητήσουμε το θέμα της εξόδου μας, από την Ευρωζώνη, τώρα.
Θα παραθέσω λίγες σκέψεις μου.
1.  Αδύναμες οικονομίες δεν αντέχουν σκληρό νόμισμα. Και τον Τ10 Παπακωνσταντίνου να ρωτήσετε, αυτό θα σας πει. Μοναδική εξαίρεση, μια τοπική οικονομία, που όμως στηρίζεται έξωθεν ουσιαστικά, όπως οι φτωχές Πολιτείες των ΗΠΑ, που στηρίζονται απ' το ομοσπονδιακό Κράτος, προσλαμβάνοντας στρατιωτικούς, αγοράζοντας από πολεμικές βιομηχανίες που εδρεύουν εκεί, με επιδόματα Πρόνοιας, συντάξεις κλπ. Σενάριο ανέφικτο για την Ευρ. Ένωση, τουλάχιστον για μια γενιά. Εκτός αν Η ελληνική Οικονομία είναι σήμερα αδύναμη, και με τις καταστροφικές πολιτικές της «λιτότητας» δεν θα ορθοποδήσει ποτέ, ή αν ακούσουμε τους νέο’φιλελεύθερους’ θα ορθοποδήσει μετά από δεκαετίες, πάνω όμως σε πολλά πτώματα φτωχών και νεόφτωχων, και θα καταλήξει σε μια χώρα φεουδαρχική σαν τη Γουατεμάλα και τη Χιλή, «ανάπτυξη» με πείνα για τους πολλούς δηλαδή. Θέλουμε κάτι τέτοιο;
2.  Οι συνέπειες αν μείνουμεκάνοντας ό,τι μας ζητάνε, είναι βαρύτατες. Θα πρέπει να τους χαρίσουμε (έναντι γενναίων μιζών φυσικά) στρατηγικά αγαθά, όπως ενεργειακούς και υδάτινους πόρους, και υποδομές (λιμάνια, δρόμους, ραδιοσυχνότητες). Αυτό θα σημαίνει επιπλέον αιμορραγία της ελληνικής Οικονομίας, αφού τα κέρδη θα φεύγουν απ' αυτήν, και επιπλέον πολύ ψηλές τιμές αυτών των αγαθών για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, κάνοντας την αποταμίευση και επανεπένδυση εσωτερικά αδύνατη. Πέρα από ένα πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Θέλουμε κάτι τέτοιο;
3.  Το 2013, με την ένταξή μας στο ESM, έχει προβλεφθεί από το Ευρ. Συμβούλιο της 25/3/11 και το Euro Plus Pact, το κούρεμα του ελληνικού "χρέους". Τότε λογικά θα μας ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ήδη μιλάνε ξεκάθαρα για «κόψιμο του άρρωστου μέλους». Έτσι δεν θα κλυδωνιστεί το ευρώ τους (ένας λόγος που δεν μας πετάνε τώρα) και θα έχουν ρημάξει τον εθνικό μας πλούτο, με υποθήκες πρακτικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτή είναι η «ελεγχόμενη χρεοκοπία'». Ελεγχόμενη από τους τοκογλύφους ΓΙΑ τους τοκογλύφους. Μας ενδιαφέρει σαν επιλογή;
4.  Κανείς δεν λέει ότι αν επιστρέψουμε τώρα στη δραχμή, και με δεδομένη τη στάση πληρωμών και κούρεμα, που θα ακολουθήσουν όλα θα είναι ρόδινα. Οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα απαιτηθεί γενναίος κρατικός παρεμβατισμός. Και φυσικά προστατευτισμός (δασμοί στις εισαγωγές) οπότε πιθανότατα θα πρέπει να βγούμε από την Ευρ. Ένωση. Το ίδιο έκανε κι η Αργεντινή, και τώρα έχει σαφώς σταθεροποιηθεί και μακροοικονομικά, αλλά και κοινωνικά, δέκα χρόνια μετά την ανθρωπιστική κρίση του 2001, ΠΑΡΟΤΙ νερό και ενέργεια οι Αργεντίνοι Παπανδρέου και Σαμαράδες  πρόλαβαν και τα χαρίσανε στους εκεί κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες». Λογικά σε 5 χρόνια το πολύ από την επαναφορά της δραχμής και με αρκετό προστατευτισμό (ξαναέγινε το 1936 στην Ελλάδα και το 1940 η Χώρα είχε τη δυνατότητα να αντισταθεί αποτελεσματικά στην Ιταλική Αυτοκρατορία μόνη της) η Χώρα θα είναι σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, και αυτάρκης στα βασικά αγαθά. Ούτε ο ουρανός στα κεφάλια μας θα πέσει, ούτε άλλη βιβλική καταστροφή θα συμβεί, όπως σας λέει η προπαγάνδα των Τραπεζοτσολιάδων. Ούτε επιπτώσεις στο «Χρέος» θα υπάρξουν, νομικά τώρα το 90% των ελληνικών ομολόγων διέπονται τώρα από το Ελληνικό Δίκαιο (70% με τη θρυλική 5η δόση, και το νέο πακέτο στήριξης των 65 δις… γι’ αυτό και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ).Με κάθε επιπλέον «βοήθεια» απ’ την ΕΕ, μέρος του «χρέους» περνάει στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Και όσο «χρέος» διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, έχουμε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΡΑΧΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, αναγκάζοντας έτσι τους τοκογλύφους να μη μας κάνουν παιχνίδια σπεκουλάροντας με την ισοτιμία της δραχμής.

Κοντολογίς, οι συνέπειες της επιστροφής μας στη δραχμή ΤΩΡΑ, θα είναι ήπιες και βραχύχρονες. Παραμονή μας στην Ευρωζώνη θα είχε νόημα ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Είναι θέμα εκτίμησης, οι ΠαπανδρεοΣαμαράδες (δυστυχώς και οι υπόλοιποι της σημερινής «Βουλής») «εκτιμούν» ότι αυτό θα συμβεί.
Μεταξύ μας εσείς έχετε την παραμικρή εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην «αλληλεγγύη» της; Είναι δυνατόν να ποντάρουμε όχι μόνο στα κέφια της κάθε Μέρκελ, αλλά και στην «αλληλεγγύη» των Βορειοευρωπαίων, τη στιγμή που κι αυτοί θα έχουν σύντομα παρόμοια προβλήματα μ’ εμάς με το Δημόσιο Χρέος τους;